‘Vaš glas za budućnost svih nas’

JOVICA RADMANOVIĆ (DSS), kandidat za zamjenika župana PGŽ iz reda srpske nacionalne manjine

Predsjednik Demokratskog saveza Srba Jovica Radmanović, mag.ing.el., kandidat za zamjenika župana iz reda srpske nacionalne manjine, održao je danas u Rijeci konferenciju za novinare te predstavio svoj program.

Radmanović je rekao da je funkcija zamjenika župana iz reda srpske nacionalne manjine PGŽ ona koja treba poboljšati status i vidljivost srpske zajednice u PGŽ.

‘Rad zamjenika župana treba se temeljiti na Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, što dosada nije bio slučaj. Ova se funkcija ne može poistovjetiti s funkcijom redovnog zamjenika župana koji je biran od svih građana’, istaknuo je Radmanović te dodao da svrha zamjenika župana kao izvršne vlasti sigurno može doprinjeti većem stupnju integracije u društvo i boljoj međusobnoj povezanosti srpskih organizacija na prostoru PGŽ.

Radmanović je kao predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine PGŽ i kao predsjednik Srpskog kulturnog društva ‘Prosvjeta’ sudjelovao u iniciranju i kreiranju Koordinacije srpskih organizacija grada Rijeke i PGŽ i tu Koordinaciju vidi kao platformu razvoja i očuvanja srpske zajednice u PGŽ.

‘Ukoliko srpska zajednica ukaže povjerenje meni kao zamejniku župana želim se fokusirati na implementaciju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina s posebnom pozornošću na zapošljavanje, obrazovanje i općenito društveni standard srpske zajednice, očuvanje i jačanje sveukupnog identiteta srpske zajednice’, naglasio je.

Poboljšanje vidljivosti srpske zajednice na obrazovnom, kulturno, gospodarskom i političkom polju za Radmanovića su također područja kojima se treba baviti i koja treba koordinirati budući zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine.

‘Smatram da smo donijeli jednu vrstu svježine i drago nam je da kroz našu političku strukturu, kako na razini države tako i u PGŽ, djeluju ljudi mlađe životne dobi koji su i na ovaj način odlučili pokazati svoju spremnost za bolju budućnost’, zaključio je 34-godišnji Radmanović.

Uz parolu ‘Vaš glas za budućnost svih nas’, Radmanović je pozvao svoje sunarodnjake da iziđu u nedjelju na izbore, zatraže listić za zamjenika župana PGŽ i zaokruže broj 2.

U tom pozivu pridružio se i Milan Popadić, prof., koji je o Radmanoviću rekao da se radi o osobi koja je rođena u Rijeci, aktivisti srpskih organizacija, fakultetski obrazovanim sa širokim spektrom kompetencija te jasnim nacionalnim identitetom i graditeljem zajedništva unutar srpske zajednice.

‘Ovdje sam da u ime Zajednice Srba Rijeka i Koordinacije srpskih organizacija Rijeke i Primorsko-goranske županije dam punu potporu našem Jovici Radmanoviću za zamjenika župana iz reda srpske nacionalne manjine’, kazao je Popadić.

Facebook komentari