Tradicionalna Đurđevdanska proslava u Drežnici 2015.

03.05.2015. godine održana je tradicionalna Đurđevdanska proslava u Drežnici.

Program je počeo Svetom Liturgijom u kapeli Sv. Vasilija Ostroškog, gdje je osvećen i prelomljen slavski kolač, te se nastavio sa kulturno-umjetničkim programom pod šatorom ugostiteljskog obrta Pizzeria Riva.

istaknuta-dujredevdanska-proslava-2015

Učesnici programa su: SKUDD “Đurđevdan”iz Drežnice  (koji je ujedno i organizator proslave)  i  gosti FA “Sveti Nikola” iz Rijeke.

Također obilježeno je 60 godina umjetničkog rada etno-koreografa Spase Mutasvkog koji je u SKUDD-u “Đurđevdan” proveo pune 22 godine, te u FA “Sveti Nikola” 14 godina.

Na kraju programa Predsjednica SKUDD-a “Đurđevdan” Branka Radulović i Predsjednik SKD ”Prosvjeta”  Pododbor Rijeka Jovica Radmanović uručili su priznanice g. Spasi Mutavskom za doprinos u kulturnom stvaralaštvu te, izrazili svoju zahvalnost za sve te godine zajedničkog rada.

zajednicka

Na Đurđevdanskoj proslavi prisustvovali su i g. Stanko Janjić iz SNV-a koje je pomoglo financijski da se narodne nošnje koje su oštećene prilikom požara obnove tj. očiste na kemijskom čišćenju i stave u funkciju za korištenje, te mu je ovom prigodom uručena zahvalnica SKUDD-a ”Đurđevdan” i konzul g.Momčilo Radivojević iz Generalnog Konzulata Republike Srbije u Rijeci.

sator

Druženje se nastavilo uz živu muziku ”Prle” – benda i usluge ugostiteljskog obrta ”Pizzeria Riva” pod šatorom, dok su učesnici programa imali organizirani švedski stol u Domu kulture Drežnica.

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.