Svetski poredak – ruski dokumentarac

Novi dokumentarni film “Svetski poredak” ekskluzivno je emitovan na ruskom televizijskom kanalu Rosija 1, a predsednik Vladimir Putin bio je među onima koji su za potrebe filma intervjuisani.

Dokumentarac je podeljen u sedam epizoda: “Pad sistema sa Jalte”, “Demokratija: Prva krv”, “Tehnologija obojenih revolucija – nasilna demokratizacija”, “Evropa kao evropski vazal i Migrantska kriza kao rezultat demokratizacije SAD”, “Garancije za stabilan razvoj u svetu – jedinstvo kroz različitost”, “Geopolitička borba mora biti civilizovana” i, na kraju, “Interes zemlje iznad svega”.

Svi delovi su konačno postali dostupni i publici van Rusije i možete ih pogledati u ovom članku. Kao sagovornik, Putin je i bio najvažniji izvor informacija za dokumentariste. Bilo je reči o gotovo svim svetskim problemima, a ovde ćemo pomenuti samo najvažnije zaključke do kojih je ruski predsednik došao. Putin je naglasio da je važno biti oprezan kada je u pitanju nuklearno oružje, navodeći da, iako Rusija drži svoje nuklearke spremne, “ona nikada ne bi zamahnula svojom nuklearnom palicom ka drugima.” – Nadam se da ni jedna osoba na planeti nije dovoljno luda da se usudio da koristi nuklearno oružje – rekao je Putin.

NATO agresija na Jugoslaviju U drugom delu, “Demokratija: Prva krv”, dokumentarac se bavi raspadom Jugoslavije i agresijom NATO pakta, ali i američkim intervencijama u Avganistanu, Iraku, ratu u Libiji itd.

Izvor: Youtube

Facebook komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.