SKUDD ”Đurđevdan” na 51. Mokropoljskim susretima

U nedjelju 30.07.2017. Srpsko kulturno-umjetničko i duhovno društvo ”Đurđevdan” nastupilo je na pedeset prvoj proslavi MOKROPOLJSKIH SUSRETA u Mokrom polju pored Radučića, opština Ervenik.

Program je počeo Svetom liturgijom u hramu Svetog apostola i evanđelista Luke i nastavio se tokom čitavog dana.

Aktivnosti u takmičenju igranja balota, trčanja u vreći, malom nogometu… završile su trkom magaraca. Pobjedničkim članovima i ekipama dodijeljena su zaslužna priznanja.

KULTURNO UMJETNIČKI program u 20 sati otvorio je predsjednik opštine g. Predrag Burza, a jedini izvođač ovog programa bilo je SKUDD ”Đurđevdan”. Ovim je ”Đurđevdanu” ukazana posebna čast i najveće povjerenje.

Pored folklornih izvedbi vokalno-instrumentalna grupa: Nikolina Musulin, Suzana Kosanović, prota Miloš Orelj uz pratnju Dalibora Nasadila i Spase Mutavskog izveli su pet izvornih narodnih pjesama.

Nakon kulturno-umjetničkog programa nastavilo se tradicionalno narodno veselje uz pjesmu i muziku grupe iz Beograda, čiji su članovi rodom iz Dalmacije.

Nakon i srdačnog druženja sa domaćinima i članovima  koji su učestvovali u Ljetnoj školi u Drežnici iskazana je obostrana želja da se opet vidimo, otišlo se na tradicionalnu večeru kod PERE , poslije čega se SKUDD ”Đurđevdan” autobusom sa ovog divnog događaja vratio u Drežnicu i Jasenak.

Uz iskrenu zahvalu Predsjedniku općine Ervenik i njegovim suradnicima, zahvalu upućujemo i Strahinji Novaku na njegovoj podršci i pomoći.

Za ovaj značajan događaj zainteresirala se i RTS te će ga objaviti u svojim emisijama.

Facebook komentari