PROTOJEREJ MILOŠ ORELJ I SKUDD ”ĐURĐEVDAN” DREŽNICA NA HRAMOVNOJ SLAVI I NARODNOM ZBORU U VRELU KORENIČKOM

Na praznik Uspenija Presvete Bogorodice o. Miloš Orelj paroh drežnički i o. Nikola Malobabić paroh korenički služili su Svetu liturgiju i osvetili slavski kolač i koljivo u novo-obnovljenoj crkvi u Vrelu.

Poslije svete liturgije o. Miloš je održao besjedu na pročitana jevanđelja ukazavši na potrebe velike vjere u narodu koju je Gospod Isus Hristos zatražio od oca koji je doveo svoga teško bolesnog sina da ga izlječi.

Naveo je kako se Marta brinula kako da ugosti ljude i udovolji im, a srce Marije sestre njezine gorilo je vatrom da čuje svaku riječ Hristovu. Mnogobrižna Marta molila je Isusa da naredi Mariji da joj pomogne, a Isus je odgovorio. Marto, Marto o mnogome brineš, a samo je jedno potrebno čovjeku i ljudima. Marija je bolji dio izabrala.

o. Miloš je ukazao na Hristove riječi da ne živi čovjek samo od zemaljske hrane, već od svake riječi Božije koje su hrana koja osvećuje tijelo i hrani dušu za vječni život.

Svoju besjedu o. Miloš je završio da je CRKVA svenarodno liječilište gdje se ljudi liječe od svake bolesti i svake nevolje. Put ka izliječenju je POST – kao uzdržavanje i čuvanje sebe od svakoga zla i MOLITVA Bogu koji sve može. Jaka VJERA otvara Božija vrata i Božije srce.

U popodnevnim satiam SKUDD ”ĐURĐEVDAN” je po mnogi put oduševilo i ohrabrilo prisutni narod zajedno sa članovima pododbora SKD ”Prosvjeta” Udbina.

 

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.