Proslava Male Gospojine u Drežnici 21.09.2015. godine. (video prilog)

21.09.2015. god. u Drežnici je proslavljena Slava hrama Roždestva Presvete Bogorodice ”Mala Gospojina”.

Kako ovaj događaju tradicionalno svake godine  uveličavaju Udruženje Drežničana i Jasnčara iz Beograda svojim prisustvom, tako i ove godine ovaj veliki praznik zajedno smo proslavili u nedovršenom hramu, te se nadamo da ako Bog da sljedeće godine neće biti promaje kroz prozore – kazao je otac Miloš Orelj, misleći na obnovu i dovršenje određenih poslova na hramu.

Također ovom događaju prisustvovali su i dožupan Karlovačke županije g. Siniša Ljubojević, dogradonačelnik g. Mićo Zatezalo, te mnogi drugi uzvanici koji su svojom prisutnošću uveličali ovaj veliki dan i praznik u Drežnici.

Svakako moramo iskanututi i da su ove godine i ako u znatno manjem broju nego inače, prisustvovali i Beogradski pojci, te se nadamo da ćemo te odnose i zadržati i širiti i stvoriti jednu kvalitetnu suradnju koja će u određeno vrijeme donjeti i svoje plodove. Zahvaljujemo se Nemanji koji je pomogao i prisustvovao čak na dvije sahrane sa o. Milošom Oreljom te na zajedničkom druženju u domu kulture izveo predivne pjesme zajedno sa  Daliborom Nasadilom koji je bio na harmonici.

Facebook komentari