Prijem u Konzulatu Republike Srbije u Rijeci povodom Dana državnosti Republike Srbije

Delegacija Demokratskog saveza Srba posjetila je konzulat Republike Srbije u Rijeci. Delegaciju su činili članovi Glavnog savjeta, predsjednici gradskih i općinskih organizacija DSS-a te Siniša Ljubojević i Jovica Radmanović koji su srdačno pozdravljeni prilikom pozdravnog govora od strane generalnog kozula Republike Srbije u Rijeci.

“Proces koji zazivamo historijskog je karaktera, a želimo da se kao narod probudimo i ulijemo sebi te svim našim sunarodnjacima nadu, snagu i volju,da sačuvamo nacionalni identitet, razvijamo ga i stvaramo perspektive za svakog pojedinca ili organiziranu grupu Srba koji žive u Hrvatskoj”.

“Srpski narod na području Dalmacije, Like, Korduna, Banije, Primorja, Istre, Baranje i Slavonije vjekovima je, u teškim okolnostima, sačuvao svoje dostojanstvo, vjeru, narodnu pripadnost, jezik i sve što ga krasi kao narod. Gradeći svoju veličinu,srpski narod u Hrvatskoj dao je mnogo povijesnih, umjetničkih, književnih, vojnih, znanstvenih, humanih i sportskih velikana ovog područja, na što moramo bi ti ponosni. Sve što smo naslijedili obaveza nam je sačuvati, a budućim generacijama omogućiti sve ono što su naši preci omogućili nama –slobodu i dostojanstven život”.

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.