Pomama za učiteljima, asistentima u nastavi i odgojiteljima – u školama u Karlovačkoj županiji ih traže čak 93

Foto: Danilo Orelj
Foto: Danilo Orelj

Zahvaljujući prošli tjedan potpisanim ugovorima kojima Vlada osigurava bespovratna sredstva Županiji i Gradu za rad asistenata u nastavi, profesori, nastavnici i stručnjaci za obrazovanje uvjerljivo su najtraženija zanimanja u Karlovačkoj županiji: poslodavci ih, po podacima Burze rada, traže čak 93!

Toliko slobodnih radnih mjesta obično nema ni u, tradicionalno, najtraženijoj kategoriji zanimanja – uslužna i ugostiteljska, a kamo li onoj vezanoj za obrazovanja, čak ni uoči početka školske godine.

No, ovaj put tu su brojku znatno povećali asistentni u nastavi, koji su traženi u gotovo svim osnovnim te ponekoj srednjoj školi u županiji. Zainteresirani za ovaj posao na određeno vrijeme moraju se prijaviti ovaj tjedan. U školama kojima upravlja Grad Karlovac bit će 29, a u onima koje su pod ingerencijom Županije 53 asistenta u nastavi.

Posla ima i za učitelje: razredne nastave, geografije, hrvatskog jezika, matematike… te odgojitelje, njih ukupno 11.

28 je oglasa za slobodna radna mjesta u kategoriji uslužna i ugostiteljska zanimanja, 22 građevinska i rudarska, 15 zdravstveni, prirodoslovni i biotehnički stručnjaci, 12 stručnjaci iz područja informatike i tehničkih znanosti itd.

Od 18 kategorija zanimanja, niti jedno radno mjesto ne nudi se direktorima, menadžerima i čelnicima, te rukovateljima strojevima i postrojenjima, sastavljačima proizvoda.

Izvor: KAportal

Facebook komentari