Polaganje vjenca generalnog konzula Republike Srbije g. Momčila Radivojevića sa suprugom i pomen povodom 9.05. Dana pobjede nad fašizmom

Dana 09.05.2015. godine Drežnicu je posjetio generalni konzul Republike Srbije u Rijeci g. Momčilo Radivojević sa suprugom povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom.

Polaganje vijenca i vjerski obred koji je održao paroh drežnički protojerej Miloš Orelj održan je u Spomen parku u Centru Drežnice.

Nakon polaganja vijenaca, generalni konzul g. Momčilo Radivojević  obišao je i Spomen Kosturnicu koja je poznata kao značajna bolnica u Drugom Svjetskom ratu, te obišao spomenike u društvu Protojereja Miloša Orelja i Predsjednice SKUDD-a ”Đurđevdan” Branke Radulović.

Nakon obilaska spomenika i spomen obilježja g. Momčilo Radivojević zajedno sa suprugom imali su organizirani ručak u Domu kulture Drežnica.

Ovakvi događaji veoma su značajni za Drežnicu pošto je sama Drežnica jedan veliiiki spomenik, te da se ne zaboravi značajnost ovoga mjesta u Drugom Svjetskom ratu gdje je Drežnica odigrala veliku ulogu protiv fašizma, a to dokazuju i brojevi, 0d 5.800 stanovnika 1.500 žrtava od čega 250 palih boraca, 1.250 civila od čega 176 djece. Najveći broj civila stradao je od ustaša.

Dreznica.net

Facebook komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.