Ogulinski strijeličari na prvenstvu Hrvatske za sezonu 2014./2015. god.

orlici

Ogulinski strijeličari ponovno su se ove nedjelje natjecali u varaždinskoj dvorani Arena, ali ovoga puta na dvoranskom prvenstvu Hrvatske za sezonu 2014./2015. godinu.

Za sudjelovanje na dvoranskom prvenstvu bilo je potrebno na prijašnjim natjecanjima ostvariti normu, da bi uopće mogli sudjelovat na PH. To je uspjelo Nives Višnjić, Mayi Orlić, Otonu Kirasiću i Vedranu Orliću.

Pojedinačno su ostvarili odlične plasmane. Nives Višnjić je u kategoriji juniorki i stilu olimpijskog luka kroz kvalifikacije i obje runde bila vodeća, te u konačnici osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, ali zbog manjeg broja natjecatelja u konkurenciji nije mogla ostvariti titulu prvakinje Hrvatske.

U kategoriji kadeta i stilu olimpijskog luka Oton Kirasić je kvalifikacije završio kao četvrtoplasirani sa istim brojem krugova kao i trećeplasirani. Rezultat od 540 krugova je njegov vlastiti rekord. Svojim plasmanom ušao je u meč sa prvoplasiranim, te izgubio sa 6:0, da bi u finalnoj borbi za broncu pobjedio sa 6:2 i tom pobjedom osvojio treće mjesto i brončanu medalju. To je izvrstan plasman u njegovoj prvoj godini u kadetskoj  kategoriji.

Njegov kolega Vedran u kategoriji seniora i stilu olimpijskog luka, kvalifikacije je završio kao petoplasirani, da bi kroz eliminacije u 1/8 pobjedio protivnika sa 6:0, potom u 1/4 pobjedio sa 7:3, i potom u polufinalu izgubio meč sa 6:2, te u borbi za treće mjesto pobjedio sa 7:2 i osvojio treće mjesto i brončanu medalju u seniorskoj kategoriji.

Maya je i ovoga puta dokazala svoju borbenost, preciznost i spremnost, jer je u kvalifikacijskoj borbi bila prvopasirana juniorka u složenom luku sa pogođenim 581-nim krugom. To je i najbolji ženski rezultat na ovom prvenstvu. Kroz eliminacije odmah je ušla u polifinalnu borbu i pobjedila sa 145:136, da bi u finalnoj borbi za zlato ostvarila pobjedu sa rezultatom 146:143 i  ponovno postala dvoranska prvakinja Hrvatske, za sezonu 2014./2015.. To je nastavak njenih uzastopnih sportskih uspjeha.

Na ovom najvećem strjeličarskom nacionalnom dvoranskom događaju Mayi je uručeno priznanje i novčana nagrada od strane Hrvatskog streličarskog saveza za sportske uspjehe ostvarene u 2014. godini.

 

Maya je ostvarila četiri norme više od potrebnih za odlazak na Europsko dvoransko prvenstvo koje će se održati  krajem veljače u susjednoj Sloveniji, mjesto Kopar.

Facebook komentari