Karlovačka županija dobila bespovratna financijska sredstva

zupanija1

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, dodijelilo je od 3,364.800 kuna bespovratnih sredstava Karlovačkoj županiji, za izradu Studije prometnog razvoja Karlovačke županije.

Studijom prometnog razvoja odrediti će se prometni prioriteti i način prometnog povezivanja Karlovačke županije s naglaskom na efikasnost i zaštitu okoliša. Završetkom ove Studije, Karlovačka će županija moći se aplicirati na natječaje EU fondova, koji su vezani za prometnu problematiku. Korisnik ovih sredstava biti će Razvojna agencija Karlovačke županije – KARLA, kao tehnički koordinator izrade Studije. Upravo ovim povodom, u četvrtak 28.05.2015. u Uredu župana, upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora. U Ime Ministarstva potpisao ga ministar Siniša Hajdaš Dončić, a u ime Karlovačke županije, župan Ivan Vučić.
Župan Vučić, tom je prilikom izjavio: „Značaj Karlovačke županije u prometu vrlo je važan, jer svi prometni pravci prolaze upravo ovim područjem i zato je Studija osobito potrebna. Grad Karlovac i okolica od 100 kilometara imaju predispoziciju za širenje i očuvanje okoliša.”
Ministar Hajdaš Dončić izrazio je veliko zadovoljstvo uspjehom naše županije, te naglasio kako je Razvojna agencija KARLA, uspjela „isposlovati“ da upravo Karlovačka županija bude jedna od deset koja će dobiti novac. Napomenuo je da će taj novac služiti samo za izradu prometnih rješenja, poput kupnje bicikala, električnih autobusa ili drugih vozila koje neće zagađivati okoliš.

Facebook komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.