HOC Bjelolasica konačno našao kupce? Restoran Sabljaci uzima Air Albatros, zainteresiran navodno i Todorić

bjelolasica

Posrnuli Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica koji je, nažalost, to bio tek po nazivu, već se više od godine dana prodaje u dijelovima. Hotelsko naselje u Vrelu zajedno sa žičarom, zatim upravna zgrada u Ogulinu, hotel Jastreb u Begovom Razdolju, te izgorjeli restoran na jezeru Sabljaci.

U drugom krugu prodaje cijena bivšeg restorana Sabljaci s pripadajućim zemljištem bila je milijun i 170 tisuća kuna. Na natječaj se je, saznajemo iz neslužbenih izvora, javila tvrtka Air Albatros iz Punta na otoku Krku i uplatila jamčevinu od 70 tisuća kuna. No došlo je do proceduralne greške koja je sada ispravljena, i tijekom ovog mjeseca, tvrtka Air Albatros, isplatit će preostali dio te postati vlasnik objekta. Inače, ova se tvrtka bavi ugostiteljstvom i turizmom, a zajedno s poslovnim partnerima, ima ozbiljne aspiracije i na hotelsko naselje u Vrelu, zajedno sa žičarom. Do sada su tamo snimili kompletnu situaciju i  ozbiljno su zainteresirani za kupnju tog dijela blagopočivajućeg HOC-a.

No u igri su,  po još nepotvrđenim informacijama, i neki drugi, možda i jači „igrači“. Naime, nedavno se u hotelu Frankopan navodno okupilo respektabilno društvo – bivši ministar turizma Veljko Ostojić, mlađi Todorićev sin Ivan te poduzetnik, inače Ogulinac, Jura Mihaljević – Sitar koji je s Todorićima kućni prijatelj. S njima u društvu bili su gradonačelnik Jure Turković i dogradonačelnik Željko Stipetić. Pošto o svemu ni uz najbolju volju nismo uspjeli “iskopati” i najsitniju informaciju,  pretpostavljamo da je bilo riječi o Bjelolasici, tim prije što se je spomenuta ekipa kasnije uputila put Jasenka i tamo su, koliko  smo uspjeli doznati, razgledali hotelsko naselje u Vrelu.  Što sve to znači u ovom trenutku nije poznato,  jer o ovome je čini nam se, proglašena –  “silenzio stampa”. No da se nešto kuha, sasvim je sigurno.

Uz sve navedeno, i upravna zgrada Bjelolasice u Frankopanskoj ulici, čini se da će promijeniti vlasnika. I tu je bilo gruntovnih problema koji su riješeni,  pa će upravna zgrada prijeći u ruke jednog uspješnog ogulinskog poduzetnika koji je već uplatio jamčevinu i kroz mjesec dana trebao bi uplatiti ostatak i preuzeti  zgradu. U četvrtom krugu, cijena upravne zgrade pala je na svega 450 tisuća kuna.

Izvor: KAportal

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.