Historijski događaj za Drežnicu – Lovačko društvo ”Kuna” proslavilo 70 godina rada i dobilo svoga zaštitnika. (23.04.2017.)

Svečana proslava 70 godina rada i postojanja Lovačkog društva ”KUNA” Drežnica započela je postrojavanjem lovaca u centru Drežnice koje je izvršio predsjednik dipl. ing. šumarstva Nenad Vukadinović, svečanim dočekom gostiju i uzvanika te odlaskom na liturgiju na kojoj je izvršeno osvećenje ZASTAVE, i IKONE zaštitnika društva Sv. Velikomučenika Jevstatija. Tako je nakon punih 70 godina LD ”KUNA” dobilo svoju zastavu i svog zaštitnika. Kum zastave bio je tajnik Stojan Tatalović – Jojić, dok je ikonu na drvenoj podlozi izradio lovnik Dušan Maravić. Osvećenje je izvršio paroh drežnički protojerej Miloš Orelj koji je ovom prilikom dobio zahvalnicu društva. Nakon završetka Sv. liturgije krenulo se do novouređene lovačke kuće gdje je izvršeno njeno osvećenje.

Svečana skupština održana je u domu Srpskog kulturno-umjetničkog i duhovnog društva ”Đurđevdan” u Drežnici na kojoj je izložena povijest LD ”KUNA” Drežnica, i zaslužnima dodijeljena priznanja. Predsjednik društva, tajnik, lovnik, članovi izvršnog odbora i drugi članovi LD, te članovi SKUDD-a  organizirali su ovu veličanstvenu proslavu na najvišem nivou, te je ona protekla u srdačnoj, duhovnoj, kulturnoj i nadasve svečanoj atmosferi.

Više o ovom događaju možete vidjeti na stranici RADIO Ogulina.

Foto/video: Danilo Orelj i Spasa Mutavski

Facebook komentari