Europski juniorski kup 2015. na stadionu “Klagenfurt, UEFA 2008.”

Ovogodišnji prvi vanjski Europski juniorski kup 2015. održan je u austrijskom gradu Klagenfurtu, od 19.-23. svibnja, na nogometnom stadionu “Klagenfurt, UEFA 2008.”.

Iako su kroz cijeli tjedan bili iznimno loši vremenski uvjeti ( kiša i vrlo hladno ), natjecanje je uspješno okončano. Na natjecanju je u sastavu hrvatske juniorske reprezentacije u kategoriji složenog luka i ovoga puta bila ogulinska streličarka Maya Orlić.

Ona je kroz kvalifikacijski dio natjecanja bila izvrsna, uzevši u obzir vremenske uvjete,  plasiravši se na treće mjesto sa odličnih 686 pogođenih krugova. Kroz eliminacijsko kolo prošla je    1/8 te  potom 1/4 i ušla u polufinalnu borbu gdje je izgubila meč protiv Ukrajinke sa 145:141 i u borbi za broncu pobjedila britansku predstavnicu rezultatom 144:139. Taj Mayin rezultat je ujedno i   najveći postignuti juniorski rezultat finalnog natjecanja u održanim mečevima.

Dvoje najbolje plasiranih reprezentativaca sačinjavali su mix team (mješoviti par). Hrvatski mješoviti par predstavljali su Maya Orlić i Mario Vavro iz Siska, koji je osvojio zlatno odličje i najbolji je junior ovog natjecanja u složenom luku. U kvalifikacijama su bili pozicionirani na 2. mjestu sa 1386 pogođenih krugova. U  polufinalu su izgubili rezultatom 153:152 od Ukrajinskog mješovitog para i tako im je za jedan krug izmakla borba za zlato. Potom se protiv turskog mješovitog para kod izjednačenog rezultata 154:154, pristupilo izvođenju “shoot off-a”, što znači da je svaki tim morao otpucati još po dvije strijele i tko je bliži centru pobjeđuje. Naš tim je pobijedio, jer su oboje naših strjeličara bili iznimno precizni pogodivši 10, a Maya je još k tome pogodila sami centar mete koji u streličarstvu ima naziv ” mrtvi X “. Tom pobjedom osvojili su brončanu medalju u mješovitom paru na ovom europskom natjecanju.

Rezultatom od 686 pogođenih  krugova Maya je postigla drugu normu za odlazak na Svjetsko juniorsko prvenstvo 2015., koje će se održati od 8.-14. lipnja u SAD, Južna Dakota, grad Yankton. Sa tim rezultatom, koji je preko deset krugova veći od zadane seniorske norme, Maya je ponovno ostvarila rezultat za nastupati na seniorskom Svjetskom prvenstvu, a koje će se održati krajem srpnja i početkom kolovoza  u Danskom, Kopenhagenu

Facebook komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.