Duga Resa najsiromašniji grad po “glavi” građana

Foto ilusstracija

Duga Resa uvjerljivo je najsiromašniji grad u Karlovačkoj županiji po “glavi” stanovnika, a najsiromašnija je i kad se pogleda stanje na području bivše općine Duga Resa koja uključuje i četiri općine.

Do ovog dramatičnog i poražavajućeg podatka za Dugu Resu u kojoj već 16 godina vlada HSS, dolazi se preko aplikacije Otvoreni proračun na www.croracun.hr koju je predstavila Hrvatska zajednica županija i uz pomoć koje će građani moći izravno dobiti podatke o visini proračuna u svojoj jedinici lokalne samouprave, kao i o stanju gospodarstva te priljevima u proračun.U prijevodu, moći će vidjeti koliko su im općina, grad i županija bogati odnosno siromašni.

Tako je proračun po glavi stanovnika ili “per capita” u Dugoj Resi 1843 kune, u Karlovcu 3735 kuna, u Ozlju 2518 kuna, te u Slunju 2770 kuna, a u Ogulinu 2786.

Barilović je super bogat u usporedbi s Dugom Resom, a skoro uz bok Karlovcu jer mu je proračun po glavi stanovnika 3335 kuna, u Generalskom Stolu je 2020 kuna, u Bosiljevu 2145 kuna, a u Netretiću 1848 kuna. Ispada tako i prema ovim podacima da je Duga Resa grad u kojem po stanovniku dolazi najmanje novaca, a “prešišale” su je čak i općine koje gravitiraju ovom gradu. Podaci su to za 2015.g. koja je i zadnja u ovoj aplikaciji.

Ne treba to ništa čuditi kad se zna da je zadnjih 16 godina na vlasti HSS koji po potrebi, “mijenja” partnere, da bi zadržao vlast. Politika koja se provodi u Gradu, zapošljavanje preko rodbinskih, kumskih i prijateljskih veza, podobnost a ne struka, uhljebljivanje a ne radišnost i skrbnost, doveli su očito Dugu Resu na dno. Stoga nedavna izjava HNS-ove Marine Novaković Matanić koja je izjavila da je “Duga Resa najgori grad u županiji”, gledajući ove podatke apsolutno ima smisla, ma koliko se dežurnim “čuvarima” ugleda vlasti to nije svidjelo. Podaci su nemilosrdni i otkrivaju pravo stanje u “gradiću budućnosti”.

Facebook komentari