dr. Milorad Pupovac posjetio Drežnicu

Dana 15.05.2017. g. dr. Milorad Pupovac predsjednik Srpskog narodnog vijeća sa suradnicima posjetio je Drežnicu. Tom prilikom obišao je drežničku pilanu ”BUKVA COMMERCE” gdje ga je dočekala uprava pilane, Srpsku pravoslavnu crkvenu općinu Drežnica gdje ga je dočekao protojerej Miloš Orelj, nakon čega je u Domu kulture održan sastanak.

Glavno pitanje bilo je snabdjevanje PILANE sa sirovinom – trupcima za preradu što od početka ove godine nije bilo praćeno od strane Hrvatskih šuma, te je rad pilane došao u pitanje, jer HŠ nisu odredile kvotu trupaca neophodnu za rad.  Gospodin Pupovac se na inicijativu svih lokalnih predstavnika SDSS-a založio oko ovog pitanja, te je prioritetno riješio dio sirovine za daljnji rad pilane, a u daljnjem će se riješiti ostalo.

Zaključeno je da uz pitanje vodovoda koji je prije riješen, opstanka škole i asfaltiranja igrališta što je također riješeno, PILANA U DREŽNICI koja zapošljava 37 ljudi, nema dugova, ima osigurano tržište i redovito isplaćuje plaće,  jeste za Drežnicu glavno gopodarsko pitanje. Za rad pilane vezan je i opstanak trgovine, kafića, privatnih prevoznika i drugih gospodarskih čimbenika. Što je najvažnije ukoliko se sa HŠ riješi snabdjevanje sirovinom, u što smo uvjereni, UPRAVA PILANE planira značajna ulaganja na modernizaciji i proširenju proizvodnje, te novim zapošljavanjima.

G. Pupovac je ukazao da će se založiti i da se riješi asfaltiranje velikih oštećenja na  prometnici koja vodi od Ogulina do Jezerana, što je u biti već dogovoreno.

Na sastanku je bilo riječi o dovršenju Crkve Rođenja Presvete Bogorodice koja od 1941. još uvijek nije pokrivena i stavljena u funkciju. G. Pupovac je obećao svoju pomoć.

Prije dolaska u Drežnicu g. Pupovac je sa suradnicima posjetio Jasenak gdje ga je dočekao g. Nenad Vukadinović predsjednik DVD Jasenak i Lovačkog društva ”KUNA” Drežnica, te su obišli HOC ”Bjelolasica”.

Na osnovu činjenica da je prof. dr. Milorad Pupovac sveučilišni profesor, dugogodišnji saborski zastupnik, te da ima korektne odnose sa Vladom Republike Hrvtske, uvjereni smo da će sa tom Vladom naći rješenja za bitna životna pitanja Drežnice, posebno što su Drežnica i Drežničani, Jasenak i Jasenčani prema ovoj zemlji kroz cijelu svoju povijest bili pošteni i pozitivni.

U pratnji dr. Pupovca bili su:

  • Saša Kosanović – novinar
  • Dejan Mihajlović – načelnik Općine Krnjak
  • Neven Vujnović mr.ing.el. – predsjednik gradskog odbora SDSS-a Ogulin
  • Mirko Martinović dipl.oec
  • Neven Ivošević mr.ing.el.

Na sastanku su učestvovali: Đorđe Tomić,  predsjednik MO Drežnica g. Danijel Zrnić,  Branka Radulović, dipl. ing. Nenad Vukadinović, dipl. ing. Nedeljko Maravić i drugi značajni predstavnici, te predstavnici iz Ogulina, Otoka Oštarijskog, Dubrava, Vitunja…

Tekst: Branka Radulović

Facebook komentari