Delegacija iz Drežnice posjetila Gradonačelnika Grada Ogulina g. Juru Turkovića vezano za aktualne probleme u Drežnici

Dana 02.10.2015. godine delegacija iz Drežnice koju su predstavljali  predsjednica Zajednice Drežničkih Srba Branka Radulović, predsjednik MO Drežnica Danijel Zrnić, Nikola Trbović, Milutin Kosanović i urednik portala Dreznica.net Danilo Orelj, posjetili su gradonačelnika Grada Ogulina g. Juru Turkovića u vezi problema opskrbe vodom na području Padališta i Palica, te problema označavanja pojedinih zaseoka i djelova Drežnice, zatim problema mobilne mreže koja više od 50% ne pokriva područje Drežnice kao i nemogućnost uvođenja interneta za mještane i zadnja točka dnevnog reda na sastanku je osnivanje DVD-a Drežnica.

Pod prvom točkom Predsjednica ZDS Branka Radulović navodi da su iz njenih saznanja sredstva odobrena iz EU za riješavanje problema vode i  pomoćne pumpe koja bi omogućila vodu na području Padališta i Palica, te zahtjeva realizaciju projekta pošto su novci sjeli na račun Vodovoda i Kanalizacije Ogulin ukazuje Branka Radulović iz svojih saznanja do kojih je došla prije sastanka.

Pod drugom točkom obilježja mjesta i naselja Nikola Trbović ukazuje na nelogičnost obilježja određenih mjesta i zaseoka , točnije u Radojčićima se nalazi tabla sa natpisom ”Krakar 1” koja ukazuje da se tim skretanjem ide prema Krakaru i da se nakon što se prođu nekolika kuća na otvorenoj površini gdje nema nijedne kuće nalazi tabla Krakar što je potpuno nelogično.

Gradonačelnik pita tko je to tako napravio pošto nije upućen u te detalje jer su se odvijali prije njegovoga mandata, te ne može potvrditi zbog čega je to tako izrealizirano i izvršeno.

Pod točkom tri problem interneta i mobilne komunikacije u Drežnici, Danilo Orelj navodi slučaj Bjelskog gdje je na inicijativu mještana i prikupljanjem njihovih potpisa T-Com izgradio RSS pomoćnu stanicu i tako riješio problem interneta u cijelom mjestu. Također mobilna mreža nam je neophodna isto kao i internet za normalno poslovanje, komunikaciju jednom riječju za normalan život u današnje vrijeme.

Gradonačelnik Turković odgovara da će svakako učiniti ono što je u njegovoj moći, a toje da će apelirati T-Comu da se taj problem riješi.

  • Sve navedene probleme i informacije ću ispitati i pravovaljano ću vas obavijestiti – istaknuo je Gradonačelnik g. Jure Turković

U vezi četvrte točke koju je pokrenuo predsjednik MO Drežnica Danijel Zrnić da se osnuje DVD Drežnica, gradonačelnik Jure Turković navodi da je potrebno bar 10 kandidata da bi se osnovao DVD Drežnica, te da bi se tada organizirala i škola za obučavanje kandidata/članova DVD Drežnica ali da svakako treba ići korak, po korak.

 

 

Facebook komentari