Čeka li HOC Bjelolasica nova budućnost?

bjelolasica

Stečajna agonija “pokojnog” Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica se nastavlja, od ponedjeljka je u novom, sedmom po redu krugu prodaje.

Na “bubnju” je preostalo hotelsko naselje podno planine Bjelolasice u Jasenku, zajedno sa skijalištem i zgarištem restorana i centralne zgrade naselja koja je izgorjela u požaru u siječnju 2011. godine. Hotelsko naselje prodaje se u dvije cjeline, prva sa skijalištem po početnoj cijeni od 20,6 milijuna kuna, a druga koja obuhvaća pet paviljona za 4,8 milijuna kuna.

Rok za dostavu ponuda je 8 dana, a počela je teći od utorka, te ističe zaključno sa 13. listopada. Jamčevina iznosi 5 posto od ukupne cijene svake pojedine cjeline, navodi se u oglasu za prodaju.

Podsjetimo, u stečajnom postupku prodano je drugo zgarište restorana, ono uz jezero Sabljaci u Ogulinu, te upravna zgrada u centru grada. Hotel Jastreb u Begovom Razdolju pokušava prodati direktno vjerovnik.

Posljednjih tjedana nagađalo se da će ovaj, najkrupniji i najskuplji dio HOC-a kupiti Ivica Todorić, odnosno njegova tvrtka za hotelijerstvo Karisma Adriatic Hotels, no ponuda nije stigla.

Hoće li stići do 13. listopada, treba tek vidjeti.

KAportal.hr

Facebook komentari