APEL Za priloge za pokrivanje crkve u Drežnici – prvi priložnici

Poštovani Drežničani,

Prilikom blagoslova kuća podijeljen vam je apel za priloge za postavljanje krova crkve Rođenja Persvete Bogorodice u Drežnici. Ovo je vrlo zahtijevan i odgovoran zadatak i kada se započne mora se završiti. To znači da posao možemo početi tek kada prikupimo ukupnu sumu koštanja materijala i radova. Dakle potrebno je skinuti staru građu, u centralnu kupolu ugraditi 12 prozora, malterisati centralnu kupolu i zabatne zidove koji su iznad krova, postaviti novu građu i izvršiti prekrivanje limom. Nakon ovoga slijedi ugradnja 19 prozora, 2 vrata i izrada prve armirano-betonske podne ploče.

Još jednom ukazujemo na važnost  obnove ove Spomen crkve koja je ucrtana u vojnim kartama Austrije još 1774. godine. Nju su svojim sredstvima i svojim trudom sagradili vaši preci da bi bila na vječno spasenje i vječni ponos vama njihovim potomcima i svim generacijama dokle bude Drežnice. Obnovom ove Crkve vi obnavljate i sebe i Drežnicu, vaš ponos i vaše dostojanstvo. U ovom nastojanju svojim prilogom od 50.000 kanadskih dolara gospodin dr. Nenad Lilić iz Kanade osigurao je glavni dio sredstava, a na vama je da svojim prilozima od srca i s ljubavlju osigurate preostali manji dio. Vjerujemo da razumijete kolika je velika pobožnost, ljubav i dobrota ovog čovjeka prema vašoj svetinji. On nam je primjer da prema pradjedovskoj svetinji htjeli mi to ili ne htjeli moramo imati odgovornost i obavezu do posljednjeg daha našeg života, bez izuzetka. Ovaj čovjek u Drežnici nema svojih predaka. Svojim prilozima koji vam ne mogu biti opterećenje, već vam trebaju biti radost i zadovoljstvo, vi ćete ovom vašem velikom dobrotvoru iskazati dužnu zahvalnost i poštovanje i kada se navedeni radove izvrše s radoću ga dočekati u vašoj zakrovljenoj svetinji.

S radošću možemo objaviti da je prvi priložnik koji je izvršio svoju obavezu dipl. ing. Nedeljko Maravić – Kelić koji je uplatio 1.000 kn. Njegov prilog je više od duplo od propisanog. Neka je njemu i njegovima na sreću i zdravlje i svaki blagoslov.

Još jednom ukazujemo da bez osigurane financijske konstrukcije ne možemo započeti ovaj važan posao. Ne možemo postaviti građu, a da ne možemo postaviti lim, pa da stojeći građa strune.

Dana 10.06.2019. dvoje Drežničana izvršilo je svoju obavezu, uplativši prilog za obnovu Crkve u Drežnici. To su Zdravko Tomić iz Tomića koji je uplatio 300 kn i njegova sestra Anđelka Mamula koja živi u Rijeci, koja je također uplatila 300 kn. Neka njima i njihovim najbližima prilog bude na sreću, zdravlje i dobri blagoslov Božiji. Po prilogu im je izdana priznanica o uplati.

Podsjećamo sve ostale Drežničane da izvrše svoju obavezu. Prilog se uplaćuje na: SPCO drežnička u Drežnici, 47 300 Ogulin. HR8924020061100256428, svrha uplate: prilog za obnovu Crkve. Prilog se može uplatiti i u kancelarije SPCO u Drežnici, a pri uplati se izdaje priznanica

Posla na Crkvi je mnogo te i priloga treba mnogo.
Narodna poslovica je davno utvrdila: Ko crkvi daje Bogu pozajmljuje. Bog nikome dužan ne ostaje. Vratit će Gospod i platiti svakome kad mu je najpotrebnije!

 

Facebook komentari