РУСИЈА МОЖЕ СПАСИТИ СВЕТ ОД ВЛАДАВИНЕ ЗЛА, УКОЛИКО ПОНОВО ОЖИВИ СВОЈУ ДУХОВНУ СНАГУ – ПАТРИЈАРХ КИРИЛ

Patriarch_Kirill_I_of_Moscow_02

Иако неки сматрају да Црква превише активно учествује у јавном животу, анкете показују да људи нису чули поруку Цркве, а то је условљено чињеницом да масовни медији пропагирају вриједности и идеале различите од Црквених.

Патријарх Московски и све Русије Кирил, позива све здраве снаге друштва да се уједине у циљу духовног оживљавања земље.

„Веома је важно да се све здраве снаге нашег друштва уједине ради истинског оживљвања Русије. Црква, наука, умјетност, култура, образовање, спорт – сви треба да раде заједно како би се ојачали духовни темељи нашег народа“, рекао је Патријарх гостујући уживо у емисији Ријеч пастира на Првом каналу.

„Треба да оживимо духовну снагу, наше моћне и јаке моралне темеље. Треба да оживимо наш национални идентитет, духовну снагу нашег народа. Истински духовни препород  народа је повезан и условљен духовним животом сваког појединца“, увјерен је Патријарх.

Према његовим ријечима, свакодневно нас запљускује моћан талас различитих информација, „које садрже лажне циљеве и вриједности, али су оне упаковане у примамљиво паковање, како би се сакрила штетност лажних вриједности и циљева које оне пропагирају.“

„Иако неки сматрају да Црква превише активно учествује у јавном животу, анкете показују да људи нису чули поруку Цркве, а то је условљено чињеницом да масовни медији пропагирају вриједности и идеале различите од Црквених“, навео је он.

Патријарх вјерује да Русија може постати „важан фактор у спасавању људске расе од владавине зла, јер је она данас једна од ријетких држава која води самосталну спољну политику и залаже се за потребу очувања моралних вриједности, како у личним, тако и у јавним и међудржавним односима.“

„Ми се супротстављамо легализацији хомосексуалних „бракова“, као и других моралних изопачености. У неким земљама је гријех правно озакоњен и друштвено прихваћен“, рекао је он.

Патријарх се такође дотакао и теме међународних санкција уперених против Русије, истичући да „замјена за увоз стране робе у ствари стимулиште развој Руске економије“. Сигуран је да ће земља престати да зависи од увоза добара из иностранства и ојачати сопствену економију.

 

Извор: http://www.pravoslavie.ru/english/88642.htm

Facebook komentari