| Autor/ica |
Poruka |
|
Sunčica
|
Naslov: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: sub stu 08, 2008 5:06 pm |
|
|
|
Prelistavajuci ovaj forum,primetila sam da niko ne zeli pisati o ovoj temi.....zasto???Niste se zapitali? Ako pocnemo da razmisljamo o tome mozemo doci do raznih zakljucaka,administrator je lepo osmislio vise tema,o kojima moze da se pise,ali cak i pisanje na tu temu izostaje. To govori koliko smo savesni i sa koliko ljubavi obavljamo svako svoj posao.Ustvari koliko volimo svoj posao.Zaboravljamo da prilikom rada,pa makar kako kreativan bio posao,ako ga vrsimo bez ljubavi bice nam tezak i opterecujuci.Pa i pisanje na temu nam ne pricinjava zadovoljstvo...eto jedan po m.misljenju od razloga sto svi izbegavamo ovu temu...mozda ne bi bilo lose da bar malo razmislimo o nacinu na koji izvrsavamo svoje duznosti???
|
|
 |
|
 |
|
admin
|
Naslov: Re: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: pet stu 14, 2008 9:55 am |
|
 |
| Site Admin |
 |
|
|
Istina, danas puno ljudi radi svoj posao samo zato što mora, a ne radi ga s ljubavlju, mislim razumijem da je danas dosta teška situacija i da je teško danas naći posao za koji si kvalificiran i koji uistinu voliš, ali ja mislim da čovijek mora biti uporan u svojoj namjeri da će tada sigurno uspjeti ostvariti ono što istinski želi. Normalno da nećemo odma početi raditi i ostvariti ono što uistinu volimo , to onda nebi bilo ni toliko interesantno, zato čovijek se mora probijati i uložiti puno truda da bi postigao ono što uistinu želi i voli, kada to na kraju postigne onda od svega srca i radi i voli svoj posao pogotovo kada zna koliko je truda uložio da to postigne, najgore je što danas dosta ljudi padaju u nezadovoljstvo i očekuju da im netko drugi nešto napravi umjesto njih, evo ja kada sam bio na fakultetu bio sam podstanar kod jednog čovijeka koji je sam svojim rukama sagradio jako veliku kuću u kojoj su četri zasebna stana, on je kao mali napustio kuću jer je njegov otac želio da bude doktor, on se nije nikako mogao složiti sa time i pobjegao je..... spavao je kod svojih prijatelja i snalazio se kako je znao, naučio je mnoge zanate i počeo zarađivati lijepe pare, uskoro je zaradio toliko da je otvorio svoj disko klub u kojem su bile plesačice i živa muzika, međutim kada je došao nesretni rad to je propalo, ali tu nije kraj on je krenuo dalje i počeo raditi majstoske poslove poput gradnje kuća vikendica itd... sada je baš nedavno kupio apartman u Crnoj Gori pored poznatog nogometaša Kežmana. I tako ja njega pitao pa kako je to sve uspio, a on mi je rekao ovako: gledaj dečko danas svi pričaju o politici, ovaj premijer nam je upropastio ovo , a onaj drugi ono i svi se bave politikom i misle da će im neki političar izgraditi kuću umjesto njih, ja sam se uhvatio posla i ugasio televiziju i danas sam stekao sve to šta imam i ništa mi ne fali.... tako da ono što sam htjeo reći ništa nije teško kada čovijek imam istinsku volju i želju da nešto stvori, ali naravno lakše je pljuvati političare nego se sam uhvatiti u koštac sa problemom....
 |
|
 |
|
Sunčica
|
Naslov: Re: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: pet stu 14, 2008 12:22 pm |
|
|
|
....a istinsku volju i zelju za radom mozemo dobiti samo ako svaki posao shvatimo tako kao da Bogu radimo a ne ljudima.
|
|
 |
|
 |
|
admin
|
Naslov: Re: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: pet stu 14, 2008 8:28 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
|
|
Tako je.... sunčice pa ti imaš baš lijepo razmišljanje odakle si???
 |
|
 |
|
Sunčica
|
Naslov: Re: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: pet stu 14, 2008 10:49 pm |
|
|
|
.....mislis li da mesto zivljenja utice na nacin razmisljanja......????...mozda....?
|
|
 |
|
 |
|
admin
|
Naslov: Re: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: čet pro 18, 2008 10:06 am |
|
 |
| Site Admin |
 |
|
Sunčica je napisao/la: .....mislis li da mesto zivljenja utice na nacin razmisljanja......????...mozda....? Naravno da ne utječe, zanimalo me čisto onako iz radoznalosti jer ovdje kod nas nema takvih ljudi...
 |
|
 |
|
Sunčica
|
Naslov: Re: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: pet pro 19, 2008 7:57 pm |
|
|
admin je napisao/la: Sunčica je napisao/la: .....mislis li da mesto zivljenja utice na nacin razmisljanja......????...mozda....? Naravno da ne utječe, zanimalo me čisto onako iz radoznalosti jer ovdje kod nas nema takvih ljudi... ....mozda i ima samo ne primjecujes..... 
|
|
 |
|
 |
|
admin
|
Naslov: Re: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: pon pro 22, 2008 12:46 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
|
|
Ma dobro pobožnih ljudi ima uvijek hvala Bogu, ali ovo je malo mjesto i dosta dobro poznajem ljude tako da nema baš takvih ljudi
 |
|
 |
|
Sunčica
|
Naslov: Re: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: pon pro 22, 2008 7:38 pm |
|
|
U pravu si. 
|
|
 |
|
 |
|
admin
|
Naslov: Re: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: čet vel 19, 2009 9:16 am |
|
 |
| Site Admin |
 |
|
Kada ćeš u Hrvatsku na odmor, e da zbilja gdje ti je ljepše u Srbiji ili u Hravatskoj, izuzmimo sada posao, možda bi ovdje imal bolji posao, ali iskreno gdje ti je ljepše 
 |
|
 |
|
Sunčica
|
Naslov: Re: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: ned vel 22, 2009 3:41 pm |
|
|
admin je napisao/la: Kada ćeš u Hrvatsku na odmor, e da zbilja gdje ti je ljepše u Srbiji ili u Hravatskoj, izuzmimo sada posao, možda bi ovdje imal bolji posao, ali iskreno gdje ti je ljepše  ......у завичај ако Бог да планирам за Васкршње празнике,а што се тиче боравка тј. где ми је лепше,не знам шта да узмем како параметар вредности,овде имам посао и један начин живота,а у Хрватској су сви моји,мислим на родитеље и ближу родбину. Носталгију за завичајем редовно лечим одласцима тамо,и трудим се уз Божију помоћ где год да сам, да се Господ усели у срце моје,/псссст......да нико не чује/и тада ми је свако окружење лепо. 
|
|
 |
|
 |
|
admin
|
Naslov: Re: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: sub vel 28, 2009 4:09 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
|
Lijepo si to sročila, makar si u gradu i okružena ljudima, ovdje je baš za pustinjaka da živi 
 |
|
 |
|
admin
|
Naslov: Re: zasto niko ne pise o ovoj temi???? Postano: pon ožu 02, 2009 8:26 pm |
|
 |
| Site Admin |
 |
|
|
Ja mislim da sam ja ovdje ko ''Pero sam na svijetu'' bar se tako osjećam ponekad....
 |
|
 |
|